Arduino + S4A. Hello world via Bluetooth

Arduino + S4A. Hello world via Bluetooth

Gràcies a Arduino i a Scrath for Arduino els Tecno-Lògics ens introduïm en la computació física de manera creativa, però sempre amb cables USB pel mig. Aquesta “limitació” ha portat de cap a la profe durant molt de temps, però al final el mòdul Bluetooth ha estat dominat!
Abans que se m’oblidi cap detall deixo aquí la meva xuleta de com ho he aconseguit:

El mòdul Bluetooth HC-06 utilitzat, comprat a e-bay

Connexions HC-06 –> Arduino:
HC-06 RXD –> Arduino Pin 1 (TXD)
HC-06 TXD –> Arduino Pin 0 (RXD)
HC-06 GND –> Arduino GND
HC-06 VCC –> Arduino +5V
Els pins 0 i 1 són els que utilitza Arduino per comunicar-se amb el PC

Sincronització de l’HC-06 amb el PC
Un cop connectat a l’Arduino i aquest a l’ordinador via USB per alimentar-lo l’he sincronitzat amb el PC a través de l’administrador de dispositius Bluetooth del Windows.

Configuració de l’HC-06
Aquest ha estat el punt més liós: el mòdul Bluetooth està configurat per treballar a 6.900 bps, però segons Victor Casado, de l’equip de desenvolupament de S4A, tant l’S4A com el firmware estan configurats en 38.400 bps. Així doncs, cal canviar la configuració de l’HC-06.
Després de molts intents frustrants, ho he aconseguit gràcies al tutorial de Erick Rodriguez al bloc Ingeniería en Mantenimiento Industrial amb un sketch que permet canviar la configuració de diferents paràmetres de l’HC-06 mitjançant l’enviament de comandaments AT a través de la placa Arduino. Això si, desconnectant el bluetooth abans de carregar l’sketch a l’Arduino i tornant-lo a connectar dins del temps fixat.

Comprovació del funcionament
A l’administrador de dispositius del Windows he mirat quin port COM ha assignat al mòdul Bluetooth. En executar l’S4A he aturat la cerca automàtica de la placa, he especificat el port COM corresponent i … la taula de sensors ha començat a ballar!!!
Per assegurar-me he canviat l’alimentació USB per 4 piles AA (6V) amb el resultat que mostra el vídeo: