Carregador solar

Carregador solar

Com a complement als nostres robots solars, per tal de tenir una bateria de reposició en cas necessari, hem fet un carregador també solar dins d’una caixa de cartró.
Per a aquest carregador hem utilitzat aquest panell solar, Velcro i regletes. La inclinació del panell l’aconseguim amb una barreta de fusta.

Hem afegit un indicador visual de càrrega amb un Led, i dos díodes: el díode 1 assegura que el corrent només va del panell solar a la bateria i no a l’inrevés, i el díode 2 assegura que el Led només rep corrent del panell, per no descarregar la bateria. A més, un interruptor permet obrir la branca del Led si volem que tota l’energia del panell s’utilitzi per carregar la bateria.

Aquesta és la implementació del circuit, fet d’una manera molt ràpida amb regletes fixades a la caixa amb Velcro, igual que el panell solar.
L’interruptor que permet que el Led s’encengui quan el panell està proporcionant energia no és més que un cable amb una pinça cocodril.

Afegir l’indicador visual ha estat una bona idea, ens permet comprovar que el panell produeix electricitat inclús en condicions de llum bastant baixes, fins i tot dins la classe, amb la llum dels fluorescents o d’una bombeta.

El següent pas per professionalitzar-lo seria afegir un indicador de nivell de càrrega de la bateria. aixó requereix un circuit una mica més complex:

Però de moment podem comprovar el nivell de càrrega amb un multímetre: