Dièdric. Rectes notables del pla

Dièdric. Rectes notables del pla

Tres rectes defineixen un pla. Qualsevol altra recta que pertanyi a aquest pla es talla amb elles, més a prop o més lluny.
Si dues rectes es tallen, es tallen les seves projeccions vertical i horitzontal. Fixeu-vos bé, totes les rectes del dibuix pertanyen al pla definit per A, B, C:

De les infinites rectes contingudes en un pla, n’hi ha quatre d’especials:

Recta horitzontal del pla (h). És horitzontal (tots els seus punts tenen la mateixa alçada) i pertany al pla. La seva projecció vertical és horitzontal.

Recta frontal del pla (f). És frontal (pertany a un pla vertical) i pertany al pla. La seva projecció horitzontal és horitzontal.

Recta de màxim pendent (p). És la recta del pla que forma el major angle possible amb qualsevol pla horitzontal. És perpendicular a totes les horitzontals del pla, per tant la seva projecció horitzontal és perpendicular a la de qualsevol horitzontal del pla (h)

Recta de màxima inclinació (i). És la recta del pla que forma el major angle possible amb qualsevol pla vertical. És perpendicular a totes les frontals del pla, per tant la seva projecció vertical és perpendicular a la de qualsevol frontal del pla (f)

Per acabar d’aclarir-vos veieu aquesta presentació de educacionplastica.net, on trobareu molta informació interessant sobre el sistema dièdric.