RFID, Biometria i + per evitar el robatori de bicis

RFID, Biometria i + per evitar el robatori de bicis

No només a nosaltres ens fa por treure la bici al carrer i exposar-la a ser robada. A ciutats com Amsterdam o Copenhague, on tothom es mou en bici també es pateix aquest problema. Us presento unes quantes propostes, que inclouen algunes de les nostres idees. Informeu-vos!

Copenhague

Universitat de Portsmouth: programa WASP (Wireless Asset Security Protection)

Consisteix a incrustar una etiqueta RFID (Ràdio Freqüència ID) groga i negra a les bicis donades d’alta en aquest programa. Quan els estudiants aparquen les bicis, comuniquen la seva posició per mòbil a un servidor. A la tornada, poden utilitzar el mòbil per localitzar i desbloquejar la bici. Si la bici es mou de lloc sense entrar un pin, les càmeres de circuit tancat fan ràpidament un zoom sobre la zona i enregistren la escena.

Bike Tree

El problema que pretén resoldre Abhinav Dapke amb aquest aparcament d’alçada és el de l’aglomeració de bicis aparcades. Personalment penso que robar les bicis escalant deu ser prou aparatós per disuadir els lladres … Per cert, aquest projecte utilitza la biometria per activar el sistema. Informeu-vos aqui. Per informació més complerta i tècnica, visiteu aquest lloc.

Immobitag

Empresa que comercialitza una peça que s’acobla al quadre de la bici amb una etiqueta RFID i un registre a la xarxa Immobitag.

Ubicycle

Sistema modular d’aparcabicis amb pannells solars i sistema RFID d’identificació.

Aparcament subterrani i automatitzat a Tokio

Els japonesos també tenen seriosos problemes amb l’aglomeració ens els aparcaments de bicis. La seva solució és potser més complexa, veieu-la: