Videojocs clàssics amb Scratch

Videojocs clàssics amb Scratch

Les màquines Arcade (de videojocs clàssics) de l’exposició L’enigma de l’ordinador al MNACTEC ens van cridar molt l’atenció en la nostra darrera visita link. Els nostres alumnes estan fets un craks dels “marcianitos”.

He fet un recull de videojocs clàssics per què pugueu seguir jugant (després d’haver fet els deures) i apreneu millorant les vostres habilitats. Estan fets amb Scratch, així que podeu accedir al seu codi font per investigar com s’han fet, inclús modificar-los i millorar-los amb les vostres idees.

És un joc d’esports que simula un tennis de taula en 2D.
Es tracta de retornar la bola movent una barra verticalment en un costat del terreny de joc.
Els punts s’aconsegueixen quan l’adversari (o la màquina) falla en retornar la bola.
Per saber més sobre el Pong consulteu la wikipèdia

El que us presento és una reinvenció del projecte PongTFG; permet jugar contra la màquina o contra un amic, amb dos nivells de dificultat. El joc acaba quan un els dos jugadors aconsegueix 10 punts.
Adreça del projecte a la web de Scratch: https://scratch.mit.edu/projects/88739790/

El “Comecocos” és un cercle groc que hem de fer avançar per un laberint menjant punts i altres objectes, i fugint dels fantasmes que intenten capturar-lo. El que menja li dona punts, i els fantasmes li treuen vides. Però no tots els fantasmes tenen els mateixos poders …
Per saber més sobre el Pac-Man consulteu la wikipèdia

El projecte que us presento: https://scratch.mit.edu/projects/2345919/ es controla amb les fletxes del teclat, i la seva dificultat es va incrementant al llarg de la partida.

El jugador controla un canó que pot moure’s cap a la dreta o l’esquerra per anar destruint els extraterrestres invasors que van apropant-se a la Terra cada cop més ràpidament.
A més hi ha quatre escuts de protecció terrestre, una mena de búnquers que protegeixen el canó del foc alienígena, però van sent destruits pels tirs dels invasors i del mateix canó del jugador.
Per saber més sobre l’Space Invaders consulteu la wikipèdia

El projecte que us presento: https://scratch.mit.edu/projects/1979494/ es controla amb les fletxes del teclat (moviment del canó) i la tecla Espai per disparar. 

Galaxian

Igual que a l’Space Invaders, un exèrcit d’alienígenes intercanvien dispars amb el jugador, però hi ha naus kamikazes que es tiren a sobre de la nau terrícola. Cada cop que el jugador destrueix un exèrcit d’aliens apareix un altre més agressiu que l’anterior …
Per saber més sobre el Galaxian consulteu la wikipèdia 

El projecte que us presento: https://scratch.mit.edu/projects/66798444/ es controla amb les fletxes del teclat i la tecla Espai per disparar. La seva dificultat es va incrementant al llarg de la partida.

Asteroids

La nau del jugador està envoltada d’asteroides que viatgen per l’espai a diferents velocitats. Els punts s’aconsegueixen disparant als asteroides, però cada asteroide disparat es converteix en dos … L’impacte amb un asteroide destrueix la nau.
Per saber més sobre l’Asteroids consulteu la wikipèdia
Adreça del projecte a la web de Scratch: https://scratch.mit.edu/projects/56612064/ 

Si us ve de gust crear el vostre propi videojoc però aquests us semblen massa complexos, podeu agafar idees dels projectes de l’estudi Games de Scratch.