STEM! Building a Bridge

STEM! Building a Bridge

El 4 de juny, amb alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO hem participat en el projecte de promoció d’estudis STEM de la Megan Hough, estudiant nord-americana d’Enginyeria Nuclear, amb una activitat molt interessant: els alumnes havien de fer d’enginyers i construir un pont …

Classe01

Requeriments del projecte:
• Temps disponible per a la construcció del pont: 20 minuts
• Longitud del pont (separació entre dues taules): 60 cm
• Cada equip podia subjectar el seu pont a les taules amb (només) 2 serjants
• Pressupost: 50 €. Els materials s’havien de comprar en una tenda que no s’ha obert fins passats 5 minuts des de l’inici de l’activitat, per donar temps (obligar) als alumnes a pensar una miqueta com i amb què farien el seu pont:
full de diari: 2 €/ut
depressors de fusta: 4 €/ut
cordill: 2 €/30 cm
cinta adhesiva de pintor: 1 €/30 cm
palletes de refresc: 3 €/ut

Els alumnes han hagut de seguir el procés tecnològic: planificar, adaptar-se als requeriments del projecte, treballar en equip i avaluar el resultat. A més, han practicat l’anglés :)
Clicant sobre la imatge podeu accedir a l’àlbum de fotos de l’activitat.

Ponts

Els resultats han estat d’alló més sorprenents per als alumnes, que han al·lucinat amb la capacitat resistent d’alguns dels seus ponts i han tret conclusions i idees per millorar-los. El vídeo mostra algunes de les proves de càrrega, no vaig poder gravar-les totes i m’han dit que un pont de 4ESO va suportar … 6 llibres!!!