AppInventor per telecontrol NXT

AppInventor per telecontrol NXT

Dediquem el 3r trimestre al control remot dels nostres robots utilitzant el mòbil com a comandament. Per crear les aplicacions utilitzem App Inventor, i una metodologia inspirada en la Flipped Clasroom (versió In-Class) i la Gamificació que està donant resultats força interessants.

NXTcontrol

Per allotjar el material d’aprenentatge s’ha creat el site NXTappLab, on s’ha establert una sèrie de nivells, cadascun amb un objectiu. En cada nivell els alumnes poden aconseguir 1 o 2 punts segons realitzin l’app bàsica o millorada corresponent a partir d’uns vídeos fets per la profe. A més, poden aconseguir un emblema que dona punts de creativitat si es personalitza l’aplicació.

S’ha establert 5 nivells identificats amb diferents avatars, de manera que en funció dels punts aconseguits l’avatar dels alumnes va canviant. Tenim una pàgina amb el rànquing setmanal (idea treta del lloc Inventores de Apps) que és el primer que es miren i els pica moltíssim. A més, per validar els punts s’ha d’entregar els deures: pujar els arxius generats a la pàgina corresponent del site. Si no hi ha arxius al seu lloc, no hi ha punts ni bona posició al rànquing :-)

La veritat és que la tasca de planificació, creació dels vídeos i del site val la pena: els alumnes treballen al seu ritme i ajudar-los a tirar endavant és molt més relaxat per a la profe. A hores d’ara hi ha alumnes al 5è nivell i alumnes al 2n nivell, alumnes que encara no han pujat cap aplicació correctament mosquejats per què els companys els avancen … però convivim sense problemes.

Tot i que l’ambient de la classe és de treball, no podem evitar desmadrar-nos en les demostracions finals dels avenços del dia. Una mostra: la que va començar sent una prova d’aparcament en paral·lel fins que a algú se li va acudir que el Sumo és més divertit …

Tot i això, quan cal ser seriosos ho som. Els primers resultats de la nostra tasca els va presentar el David Ch a la Jornada Programa 14, controlant la navegació de dos robots NXT amb la seva app de manera molt professional. També hem estat entrevistats per la Cadena Ser amb motiu de la nostra participació en el programa mSchools amb aquesta activitat, tot i que a la nostra manera.