NXT amb SketchUp

NXT amb SketchUp

Google SketchUp també permet dibuixar robots NXT en 3D d’una manera senzilla i precisa, gràcies als components creats per alguns aficionats. L’he probat amb el disseny que utilitzo per donar a conèixer el sistema constructiu Lego Mindstorms als futurs membres de l’equip FLL i el resultat està prou bé.

A més, podem visualitzar el robot com vulguem: vistes normalitzades (planta, alçat, perfil) o perspectiva (isomètrica o cònica). Donat que els alumnes dominen ràpidament les tècniques de l’SketchUp, construir gràficament les seves idees pot ser un bon exercici previ a la construcció real del robot, i es pot fer des de casa!

El Google SketchUp és gratuit i la darrera versió es descarrega des de la pàgina oficial. Els components específics Technic i NXT cal descarregar-los a banda. Encara que estan creats amb versions anteriors, la versió 8 de l’SketchUp permet treballar amb ells sense problemes. Evidentment no he descobert res nou, els components Lego Technic per a SketchUp ja porten uns anys a la disposició de qui vulgui utilitzar-los, i hi ha un munt d’exemples de la seva utilització. Inclús instruccions de muntatge de models complexos.