Scratchejant !!!

Scratchejant !!!

Aquest curs tots els nostres alumnes Tecno-Lògics estan treballant amb diferents aplicacions/modificacions de Scratch per a computació física: a 3r i 4t d’ESO i a 1r de Batxillerat. Això ho fem gràcies a què encara existeix la infravalorada àrea de Tecnologia, i ens comencem a emocionar veient els primers resultats:

A Tecnologia 4ESO pretenem entendre el funcionament automàtic del nostre entorn mitjançant la realització d’un projecte d’habitatge domòtic que integri tots els continguts de la matèria. Utilitzem Arduino, i programem comportaments d’actuadors en funció de les dades enviades per sensors amb Scratch for Arduino.

A 3ESO fem robòtica amb Lego Mindstorms com a matèria optativa. Hem muntat l’ExpressBot de nxtprograms, i enguany l’estem programant amb Enchanting, amb molts avantatges respecte al software comercial NXT-G: lliure, gratuït i molt més intuïtiu. Hem instal·lat el software necessari (Java, LeJOS, Fantom driver), ja dominem el control de la navegació dels robots i estem començant a treballar amb sensors.

A 1Batx Tecnològic cap alumne havia treballat prèviament la computació física i vam decidir dedicar 1 h/setmana a la robòtica. Hem muntat els nostres Arduinos i protoboards sobre el xassís del Boe-Bot de Parallax, hem visitat en Victor Çasado a Citilab, qui ens ha introduït al S4A (moltes gràcies, Victor!). Estem treballant el control dels motors amb sensors i pròximament la connexió inalàmbrica amb Bluetooth.

Anirem informant! Clicant sobre les fotos podeu accedir a l’àlbum flickr de cada activitat.