Mary Anderson

mary_andersonAquesta dona d’Alabama (1866-1953) no era enginyera, però va inventar una cosa tan simple i brillant com el limpiaparabrises, quan els cotxes encara no tenien parabrises.

Aquest invent el va idear en un viatge a Nova York en ple hivern quan va veure que el conductor del trambia on anava habia d’aturar-se i baixar per poder treure la neu del parabrises.

El seu disseny consistia en una mena de palanca que es podia activar des de dins del cotxe, amb una goma a cada un dels costats que tocava amb el parabrises, que al passar pel damunt treia l’aigua i la neu acumulada.

limpiaparabrises

Va patentar el seu invent al 1905 i, encara que els especialistes de la incipient indústria automotriu profetitzaven que el moviment dels limpiaparabrises distrauria als conductors i provocaria accidents, Henry Ford va interpretar la seva utilitat i va probar el dispositiu als Ford T. Més tard, a partir del 1908, tots els Ford T portaven limpiaparabrises. I des del 1916 es va convertir en equipament comú en tots els automòbils nord-americans.

alumnes de 1r batxillerat tecnològic

Aquesta no és la única tecnòloga rellevant. conegueu-ne més >>