Matilde Ucelay

La primera arquitecta espanyola

no és la única tecnòloga rellevant. conegueu-ne més

matilde_ucelayUcelay (1912-2008) va pertànyer a la generació de dones de la burgesía ilustrada espanyola que, educada en ambients liberals, artístics i professionals que començaven a accedir a les universitat en les primeres décades del segle XX.

Matilde va estudiar brillantment en l’Intitut Escola. En 1936 ingresa a l’Escola d’Arquitectura de Madrid i poc després, al 1936, va aconseguir ser la primera dona titulada en Arquitectura a Espanya.

També va ser la primera dona en exercir una carrera profesional plena amb més de 120 proyectes i més 40 anys dedicada a la seva professió, encara que per qüestions polítiques, al 1940 va ser condemnada a inhabilitació durant cinc anys per a l’exercici de la professió. És per aixó que els seus primers projectes no van poder portar la seva signatura.

En una época on les dones mancaven de drets, matilde Ucelay, amb gran intel·ligència va exercir la seva professió i així, aconseguir una trayectoria exemplar reconeguda per el Premi Nacional d’Arquitectura al 2004 i també per totes les dones arquitectes espanyoles.

Aquí us mostro un projecte de Matilde Ucelay .

 matildeucelaymaortua

Cristina León, 1r de batxillerat tecnològic