Valentina Tereshkova

Valentina Tereshkova (6 de març de 1937) cosmonauta soviètica , fou la primera dona en viatjar a l’espai, a bord del Vostok  al 1963.

Tereshkova va nèixer a Óblast, un petit poble en l’actual Russia. Desprès d’abandonar l’escola treballà en una fàbrica de pneumàtics i posteriorment estudiá enginyeria. Al 1962 fou seleccionada, entre quatrocentes dones, per ingressar en el cos femení de cosmonautes.

valentinaEl 16 de juny de 1963 amb 26 anys, a bord de la nau Vostok va viatjar a l’espai. El seu nom clau durant la missió fou haika (gavina). Tot i això Tereshkova no va gaudir tot el que ho podria haver fet perqué els seus superiors no li van deixar pendre el control de la nau. Van passar 19 anys fins que una altra dona tornés a viatjar a l’espai i cap va ser de las 4 seleccionades del grup de Tereshkova.

Tras la missió espacial estudià en l’Académia de la Força Aerea de Zhukovski , i es licencià com enginyera al 1969. Al 1977 va rebre el doctorat d’enginyeria i va desenvolupar diferents càrrecs politics.

Rocio Laso, 4t d’ESO