El nostre institut virtual a Espurnik

El nostre institut virtual a Espurnik

Des de finals del curs passat participem activament a Espurnik, el grup de treball en entorns virtuals del projecte educatiu Espurna. L’institut Bellvitge utilitza una de les 24 illes d’aquest món, habitat per profes i alumnes de tota Catalunya, de totes les matèries i de totes les edats.

Els habitants del nostre institut virtual són els alumnes de Tecnologia i Informàtica 4 ESO. Els nostres veïns ens coneixen pels nostres avatars, és una altra manera de treballar i de compartir. En un altre tipus d’entorn que encara que tingui l’aparença d’un joc, no ho és en absolut.

Un cop creats els avatars, hem començat el curs muntant una exposició virtual sobre l’evolució dels ordinadors: Ens hem informat i hem utilitzat diferents programes per processar la informació i transformar-la en imatges que hem utilitzat com a textures per als panells (objectes 3D) que hem construit a Espurnik.

Continuarem aprofundint en el tema de la representació d’objectes 3D. Més endavant afegirem comportaments a aquests objectes mitjançant programació de scripts amb llenguatge LSL, basat en C. Alguns alumnes ja han investigat aquest tema pel seu compte i han fet, sense adonar-se, la primera immersió en el feixuc món de la programació. Fantàstic!