Sumo BellBots NXT a Robolot

Sumo BellBots NXT a Robolot

El que va començar com el darrer repte del segon trimestre a resoldre a classe de robòtica 3ESO ha portat al David, al Celestin, al Kevin i a l’Aytor a Robolot. Els dos equips: B-Lon i Full Destruction han aconseguit respectivament … el primer i el segon lloc al concurs de Sumo amb Lego!!!

La del Sumo és una activitat molt interessant, que obliga a plantejar una estratègia quant a comportament del robot per atacar i no ser atacat, o resistir els atacs del contrincant sense sortir del terreny de joc, i un disseny acurat que el faci fort i estable. A més, l’enfrontament entre robots és molt divertit …

Malgrat ser dos robots molt forts, molt ben dissenyats i muntats, i molt ben programats, cal assumir les errades per aprendre:
L’estratègia escollida per tots dos equips ha estat la de començar fugint de la posició inicial cap a l’extrem del ring abans de començar a buscar el contrincant amb el sensor d’ultrasons. Això i els para-xocs davanters molt encertats els han fet pràcticament invencibles en els enfrontaments cara a cara, però els ha perjudicat en els enfrontaments laterals. Potser la fugida hauria d’haver estat més ràpida, perquè han donat temps als contrincants a trobar-los de seguida i a envestir-los per les zones més febles: els laterals i la part posterior. Potser hauria calgut un altre para-xocs al darrera.

L’actuació dels nostre robots a Robolot (els millors i els pitjors moments):


Material d’aprenentatge utilitzat per a aquesta activitat: Sumo amb Lego programat amb Enchanting >>