Conduir llegint un llibre

Un projecte europeu ha desenvolupat una tecnologia que permetrà que un conductor circulant per una autopista s’acopli a un conboy de vehicles que el controli. D’aquesta manera el conductor podrà llegir un llibre o fer una siesta fins que vulgui recuperar la seva autonomia.

La idea del sistema SARTRE (Safe Road Trains for the Environment) consisteix a fer que 8 vehicles viatgin junts formant una mena de tren i enllaçats entre si per sensors inalàmbrics. Aquest tren de carretera estaria guiat i comandat per un vehicle principal que rebria la informació d’aquests sensors. Aixó permetria als conductors oblidar-se de la conducció, podent unir-se i deslligar-se del convoy en qualsevol moment. Veieu com funciona al video:

.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W2AwMfRgM80&feature=player_embedded]

El projecte SARTRE començarà aviat la seva fase de proves en diferents països, entre ells Espanya, i durarà els propers tres anys. Amb aquest sistema tan comfortable de viatjar en cotxe els experts esperen reduir en un 20% el consum de combustible i per tant, les emissions de CO2. A més de la reducció lògica d’accidents per fatiga dels conductors.

Gràcies a Francec Constans. FIRST LEGO League Espanya