IBprinters3D

IBprinters3D

… I si fem una impressora 3D? Així va començar fa gairebé un any, sense tenir molt clar si érem capaços d’enfrontar-nos al repte però sabent que volíem fer-ho, el darrer Treball de Recerca Tecno-Lògic: IBprinters3D. Repte superat! 

https://youtu.be/ENGis6f2ngA

El procés ha estat llarg, tant els alumnes com la tutora hem après un munt de coses (tècniques i socials), ens hem adonat que és cert això de la Revolució Maker, que com diu Obijuan: “La información y el conocimiento es la clave de todo. Esa es la razón por la que soy un forme defensor de los movimientos de hardware y software libre: para que todos tengamos acceso a la información …”

La impressora de IBprinters3D es diu IB-3PO, és una RepRap Prusa i3 filla de la BCN3D de l’Ateneu de Fabricació Digital les Corts, fruit de la recerca, la perseverança, la imaginació i l’ajut de moltes persones, especialment de la comunitat Clone Wars.

Hem entés el valor de compartir la informació, per això hem documentat el treball al site ibprinters3d per tal que qualsevol pugui treure’n profit, inclús pugui seguir els nostres passos i fer-se la seva impressora 3D.

Malauradament, tot i l’ajut excepcional en la darrera part del treball de Héctor Esteller, col·laborador de l’Ateneu de Fabricació les Corts, a hores d’ara IB-3PO encara no imprimeix amb precisió. Aquesta és la part més difícil: ajustar la velocitat dels motors al firmware, la potència dels controladors, la tensió de les corretges, … Però no importa, això se solucionarà.

IB-3PO es quedarà a l’institut, aquest va ser el compromís en acceptar l’ajut econòmic de l’AMPA que sumat als diners aconseguits mitjançant un sorteig ens va permetre comprar les proteïnes de IB-3PO. A partir d’ara, els Tecno-Lògics Bellvitge imprimirem en 3D!