Visita científic-tecnològica al MNACTEC

Visita científic-tecnològica al MNACTEC

El passat 3 de novembre vam visitar amb els alumnes científics i els tecnològics de 4t ESO i 1r Batxillerat l’exposició “Una autopista darrere l’endoll” al MNACTEC, que complementa els continguts que treballem a Tecnologia Industrial relacionats amb l’energia elèctrica.


BlancComplet

Els aspectes que presenta l’exposició estan dividits en tres àmbits:
1. Els principis físics de l’electricitat.
2. Funcionament del sistema elèctric: generació de l’electricitat, el repte de l’equilibri entre la generació i el consum, els intercanvis internacionals, el transport i la distribució.
3. Conscienciació sobre com consumim l’electricitat i quin efecte tenen els nostres hàbits de consum en el conjunt del sistema.

Però la nostra visita no es va limitar a aquesta exposició. Vam aprofitar per:

Admirar l’arquitectura del vapor Aymerich, la màquina de vapor i el sistema de transmissió per poltges i embarrats, …


… analitzar les màquines i mecanismes de l’exposició permanent Enérgeia: turbines, alternadors, màquines de vapor, …


… fer una ullada als cotxes antics i no tan antics de l’exposició El transport, on vam trobar el Despertaferro, vehicle solar dissenyat a la UPC que haviem descobert a classe estudiant l’energia solar, així com la façana fotovoltaica del museu …


… al·lucinar amb l’evolució dels ordinadors, recordant com eren d’aparatosos fa uns anys (pocs), i passar-ho bé jugant als videojocs arcade clàssics: Pac-man, Space Invaders i Galaxian.


BlancCompletEn conclusió: una visita d’alló més profitosa!