Guardem i compartim arxius al nubol amb Dropbox

Guardem i compartim arxius al nubol amb Dropbox

Amb l’ús de programes portables ens hem independitzat del nostre coordinador d’informàtica. Podem utilitzar-los des de qualsevol ordinador. Però …
Solucionem un problema i en creem un altre:

Quan treballem en parella i guardem els treballs en un pendrive, el dia que un dels dos no vé a classe, el seu company es queda penjat (Llei de Murphy: qui falta és sempre qui té el pendrive amb els arxius).

Hi ha solució! Guardem i compartim els nostres arxius al nubol 2.0!

Utilizem Dropbox: un servei d’allotjament web d’arxius que a més permet compartir-los i sincronitzar-los amb carpetes de l’ordinador (en el nostre cas del pendrive). A més, podem aconseguir l’aplicació de sincronització portable!

El que cal fer és:

  • Descarregar l’aplicació de sincronització (l’utilitzarem portable) i instal·lar-la al pendrive
  • Crear un compte bàsic (gratuit) a Dropbox. Teniu un espai de 2 Gb, no us l’acabareu …
  • Sincronitzar la carpeta del pendrive que voleu compartir
  • Convidar al vostre company a compartir la carpeta. Qualsevol dels dos podrà modificar els arxius.

A partir d’ara podrem independitzar-nos fins i tot del nostre company de treball, ja que els arxius els tindrem allotjats en un servei compartit. Però cal tenir present que:

  • Si es realitza un canvi en qualsevol arxiu de la carpeta en Dropbox, aquest es modificarà per a tots els usuaris en tots els equips.
  • No podeu treballar simultàniament des de 2 llocs diferents en el mateix arxiu, això crearia còpies conflictives. I si voleu modificar un arxiu sense alterar el que tenen els altres, copieu-lo al vostre equip i modifiqueu-lo allà.
  • El pendrive amb el software necessari cal portar-lo sempre a sobre!