Motor de cinc temps

Encara què el món de l’automòbil sembla immers en el desenvolupament dels motors elèctrcs i en les bateries que els permetin funcionar competitivament respecte als de combustió interna, Ilmor Engineering, fabricant dels motors de F1 de l’equip Mercedes Benz, ha presentat … el motor de cinc temps!!!

L’objectiu és aconseguir un motor Otto amb el mateix rendiment en consum d’un Diesel equivalent, però sense emissions de partícules de NOx, altament contaminants.

CincTemps

Aquest motor que de moment està en fase experimental, té tres cilindres. Els dos exteriors operen en un cicle convencional de quatre temps, però els seus gassos d’escapament passen al cilindre central, més gran, on s’aprofita la seva energia (5è temps) abans de ser expulsats passant per un turboalimentador que augmenta encara més la seva potència. El resultat són 130 CV i 165 Nm de parell màxim amb una cilindrada de només 700 cc.

L’objectiu tècnic és aconseguir un motor d’ús genèric amb 150 CV per cada 1.000 cc de cilindrada. Aparentment, el disseny sembla destinat a motors petits per raons d’espai, ja qué cada dos cilindres cal afegir un tercer. Però amb aquests motors s’espera avançar en el camp dels vehicles híbrids, fent-los treballar juntament amb els motors elèctrics.